Ik maak krachtige beelden die de essentie van architectuur communiceren. Altijd kritisch en met volle overtuiging.Samenwerken?

T. 0614420166
E. info@stijnpoelstra.com

Instagram
LinkedIn

home / architect

Architect

Mijn intense band met architectuur is gemakkelijk te verklaren: in 2008 ben ik cum laude afgestudeerd aan de TU Delft als architect. Na een aantal jaar besloot ik mijn schetsrol op te bergen. De camera werd mijn nieuwe gereedschap om mee te ontwerpen. Een soepele overgang waarbij mijn liefde voor architectuur de rode draad is.

Ik sloot mijn master af met een onderzoek over het toepassen van filmische instrumenten in architectuur. Het denken in scenario’s en het ‘monteren’ van de beleving van gebouwen en interieurs fascineert me en heeft mijn kijk op architectuur verrijkt. Dat vormt nu dan ook de basis voor mijn architectuurvideo’s, waarmee ik de tactiele en visueel ingestelde wereld van architectuur op een intense manier kan communiceren.

Het is voor mij een vanzelfsprekendheid om werk te leveren dat technisch gezien goed in elkaar steekt. De uitdaging is om op inhoudelijk niveau te laten zien waar het werkelijk om gaat. Want daarin schuilt de kracht van goed beeldmateriaal. Het gaat niet alleen om mooie foto’s of een oogstrelende video, het gaat om wat de beelden vertellen over de architectuur en context. Dat maakt het werk zo interessant en tegelijk ook specialistisch.

Mijn werk laat een herkenbare gelaagdheid zien. Het zijn altijd frisse beelden die de essentie van een ontwerp in heldere composities communiceren. Altijd nauwgezet, kritisch en met volle overtuiging. Vertrouw me je project met een gerust hart toe. Ik zal niet teleurstellen.

Architectuurfotograaf filmmaker Stijn Poelstra - Foto: ADP
Testimonials

Als we op zoek zijn naar een krachtig beeldverhaal waarin de foto’s voor zichzelf spreken, komt Stijns naam al snel op tafel. In 2018 ging hij op ons verzoek op een mistige dag naar de pas opgeleverde eilandengroep Marker Wadden. De foto’s waarmee Stijn terugkeerde boden onze lezers een compleet andere kijk op dit vaak gepubliceerde landschap. Ondanks het treurige weer gaf Stijn zijn fotoserie een onaardse schoonheid mee. Hij toonde het natuurgebied als een vervreemdende plek waar we eigenlijk niet mogen zijn, maar al kijkende waanden we ons voor even in het paradijs.

Blauwe Kamer magazine

Fotografie kan eigenlijk niet de beleving van ruimte vastleggen. Je moet het zelf ervaren. Wat een fotobeeld wel kan is de essentie van een gebouw communiceren. In de samenwerking met Stijn merk ik dat hij vanuit zijn achtergrond onze ontwerpmotieven snapt en dat hij in een fotoreeks het project weet te duiden.

Reset Architecture

Zoals Stijn door zijn lens kijkt, zo kijken wij bij Hal2 naar een interieur, met veel oog voor detail. Door zijn achtergrond in architectuur weet Stijn feilloos wat wij als ontwerpers belangrijk vinden om uit te dragen. Het vertrouwde gevoel dat een interieur uitstraalt voor klanten, straalt Stijn uit naar ons, wij hebben weinig woorden nodig om elkaar goed te begrijpen.

Hal2