a
SP2014-Kingsroad-Den-Bosch-architectuurfotografie-01
SP2014-Kingsroad-Den-Bosch-architectuurfotografie-02
SP2014-Kingsroad-Den-Bosch-architectuurfotografie-03
SP2014-Kingsroad-Den-Bosch-architectuurfotografie-05
SP2014-Kingsroad-Den-Bosch-architectuurfotografie-09
SP2014-Kingsroad-Den-Bosch-architectuurfotografie-10
SP2014-Kingsroad-Den-Bosch-architectuurfotografie-11
SP2014-Kingsroad-Den-Bosch-architectuurfotografie-12
SP2014-Kingsroad-Den-Bosch-architectuurfotografie-13
SP2014-Kingsroad-Den-Bosch-architectuurfotografie-14
SP2014-Kingsroad-Den-Bosch-architectuurfotografie-15
SP2014-Kingsroad-Den-Bosch-architectuurfotografie-16
SP2014-Kingsroad-Den-Bosch-architectuurfotografie-17
SP2014-Kingsroad-Den-Bosch-architectuurfotografie-18
SP2014-Kingsroad-Den-Bosch-architectuurfotografie-07
SP2014-Kingsroad-Den-Bosch-architectuurfotografie-08

Brand Loyalty

Het voormalige PNEM-gebouw in Den Bosch werd gebouwd in de jaren zeventig; een gesloten kolos. Het gebouw werd maximaal gestript en er is een heldere compositie van volumes zichtbaar geworden. Het hoogste gebouwdeel is volledig van glas. De andere gebouwdelen hebben eveneens een volledig glazen buitengevel, maar worden voorzien van een tweede ‘huid’, zodat het gebouw harmonieert met zijn omgeving in plaats van contrasteert. Deze tweede gevel bestaat uit een ritmiek van verticale natuurstenen penanten, geplaatst tussen witte vloerbanden.

Vanwege de behoorlijke diepte van het gebouwvolume zijn in het gebouw twee vides gemaakt, helemaal van boven tot beneden. Er is daartoe letterlijk een gat gemaakt in de verdiepingsvloeren. Het daglicht dringt op deze manier diep door in het gebouw. Tevens ontstaat een centrale ruimte, die wordt ‘opgevuld’ met een fantastische wenteltrap.

 

Ontwerp: Van Aken CAE